Vooral met beweegklachten naar huisarts

11-03-2018

De huisarts krijgt het vaakst klachten over houding en beweging op het spreekuur. Vooral klachten aan knie en de onderrug, zo blijkt uit cijfers van NIVEL Zorgregistraties.

 

Per 1.000 ingeschreven patiënten, waren er in 2016 ongeveer 700 consulten voor houdings- en bewegingsklachten. Vrouwen meer dan mannen en neemt sterk toe met de leeftijd. Zo komen vrouwen van 65 jaar en ouder gemiddeld 1,5 keer per jaar voor beweegklachten.

 

Direct naar de specialist

Fysiotherapeuten zijn als specialist op het gebied van houding en beweging de eerst geraadpleegde hulp. U weet het misschien al lang, maar om misverstanden te voorkomen, u kunt altijd ook direct naar de fysiotherapeut. Dat biedt voordelen. Het scheelt natuurlijk een extra consult, maar de juiste behandeling wordt direct ingezet. Is behandeling niet echt noodzakelijk dan krijg je uitleg, tips en adviezen om pijn en ongemak zelf onder controle te krijgen.

 

Vergoeding

Als je direct naar de fysiotherapeut gaat, zal jouw klacht eerst uitgebreid onderzocht worden zodat de fysiotherapeut exact weet wat te doen (en niet te doen). Als je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt, wordt een direct bezoek aan de fysiotherapeut gewoon vergoed. Heb je geen aanvullende verzekering dan betaal je deze eerste (onderzoeks)afspraak zelf. Twijfel je over de vergoeding werkt of wil je direct een afspraak maken? Bel dan even of stuur een mail (zie onze contactpagina).